Erik Pepping

Ondernemend met verstand van zaken. Korter en krachtiger is Erik Pepping niet te karakteriseren. Geconfronteerd met deze typering schiet hij in de lach. “Ja, ik denk dat je een heel eind in de goede richting zit. Ik ben inderdaad niet iemand die graag op de winkel past. Ik wil in mijn werk een verschil kunnen maken door te doen in plaats van eindeloos te bedenken hoe we het zouden kunnen gaan doen. Natuurlijk moet je wel altijd goed je doel voor ogen hebben en iets van een strategie onder je plannen leggen, maar dit mag nooit ten koste gaan van de voortgang van de processen en al helemaal niet van het resultaat.”

Meerwaarde leveren

Erik is een ervaren manager met een stevige IT-achtergrond. Hij werkte in het verleden voor vooraanstaande organisaties, zowel in de profit als non-profit-sector. Ook gaf hij leiding aan een eigen ICT-onderneming. “De rode draad was en is dat ik door middel van de ontwikkeling van IT-beleid en de vertaling van dit beleid in een werkbare strategie een positieve verandering tot stand wil brengen voor degene voor wie ik werk. Dat kan ook betekenen dat ik een nieuw informatiesysteem ontwerp en implementeer. Maar in alle gevallen wil ik van begin tot eind verantwoordelijk zijn voor het eindresultaat. Daar mag en wil ik ook op afgerekend worden. Als ik die vrijheid en verantwoordelijkheid krijg, kan ik de meerwaarde leveren die ze van een ervaren professional als ik mogen verwachten.”

ICT is nooit een doel op zich

De rollen waarin Erik opereert variëren van projectmanager, IT Manager tot CIO. Erik: “Ik zeg altijd, what’s in a name. Het is belangrijker dat ik met mijn team door middel van een hands-on instelling resultaten kan boeken. Dat betekent inspelen op wat er vanuit de praktijk wordt gevraagd. Vergaderen doe ik bij voorkeur alleen als het echt noodzakelijk is. Ik werk graag met mensen die bereid zijn om verder te kijken dan puur hetgeen te doen wat van ze gevraagd wordt. Ook ben ik van mening dat de inzet van ICT nooit een doel op zich moet zijn, maar een middel om de organisatie verder te brengen. Een goed voorbeeld is  de verandering die het hybride werken met zich meebrengt. Daardoor verandert de ICT-behoefte binnen een organisatie. Ik vind het dan een uitdaging om die behoefte zo goed mogelijk in te vullen.”

Samen maak je dan echt het verschil

Zoals gezegd doet Erik dit op dit moment op projectbasis. Onder meer via IM-Profile vindt hij zijn klussen. Erik: “Eigenlijk is het net andersom. De klussen vinden mij. En bij een leuke klus zeg ik natuurlijk heel graag ‘ja’. Of ik een voorkeur heb? Ik heb gemerkt dat klussen bij de overheid en semi-overheid mij erg goed liggen. Het beeld dat van organisaties in deze sectoren leeft, is vaak dat ze star en terughoudend zijn. Maar uit ervaring weet ik dat niets minder waar is. Als je met een goed onderbouwd idee komt om processen te verbeteren,  is er de bereidheid om mensen en budget vrij te maken. Als dat het geval is, heb je ook de middelen om zaken structureel te verbeteren en boek je dus al snel vooruitgang. Daarom werk ik graag voor dit soort opdrachtgevers. Samen maak je dan echt het verschil.”