Rajinder Mangroe

Sinds 1 januari 2021 staat Rajinder Mangroe aan het roer van IM-Profile, één van de werkmaatschappijen van de Profile Groep. IM-Profile ontzorgt daar waar organisaties in de publieke sector tijdelijke of vaste behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van informatiemanagement.

Informatiemanagement als hart van de organisatie

Met zelf een achtergrond in informatiemanagement, vertelt Rajinder vol passie over ‘zijn vak’. Rajinder: ‘Informatiemanagement is het hart van de organisatie, daar waar de business en IT samenkomt’. Informatiemanagement is verantwoordelijk voor de vertaalslag vanuit de business naar IT en andersom’. Deze dynamiek is erg interessant; wijzigingen in wet- en regelgeving, kunnen bijvoorbeeld al heel veel invloed hebben op applicatielandschappen waardoor (werk)processen aangepast moeten worden.’ IM-Profile heeft professionals in dienst om deze (verander)projecten uit te voeren, adviestrajecten te verzorgen of bij onderbezetting van het team het beheer op te vangen.’ We bieden dus op operationeel, tactisch en strategisch niveau een oplossing voor diverse vraagstukken van onze opdrachtgevers’.

 

Nieuwsgierigheid naar IT

De 40-jarige Rajinder is opgegroeid in Lelystad waarna hij na de middelbare school op de Hogeschool van Amsterdam de studie Informatiemanagement afrondde. Tegenwoordig is hij woonachtig in het prachtige Limburgse Eijsden, met zijn vrouw Aline, dochter Mila van 9 jaar en Tibo van 7. In zijn vrije tijd houdt Rajinder van het bourgondische leven, maar is hij ook actief als jeugdtrainer van de plaatselijke JO8. Zelf heeft Rajinder in zijn jonge jaren veel gevoetbald, hoewel een voetbalcarrière voor velen een jeugddroom is, had Rajinder meer oog voor ICT. ‘Mijn ouders waren niet altijd blij met mijn nieuwsgierigheid naar techniek, zeker toen ik op 10 jarige leeftijd een spiksplinternieuwe computer, via het PC-Privé project van mijn vaders werk, helemaal uit elkaar had gehaald. Uiteindelijk wist ik de computer, op 2 of 3 schroefjes na, weer helemaal in elkaar te zetten en gelukkig weer werkend te krijgen’.

 

 

Van corporate naar zelfstandig

Voor de stap naar het ondernemerschap binnen IM-Profile heeft Rajinder een mooi carrière-pad gevolgd binnen de Randstad Groep. ‘Het geijkte verhaal van de corporate jongen, die ondernemer werd’, aldus de goedlachse Rajinder. Bij Tempo Team Professionals, dat zich destijds richtte op IT infrastructuur professionals op HBO en WO niveau, werd hij verantwoordelijk voor grote commerciële klanten als Philips, KPN en Vodafone. ‘Na 3 jaar werd ik gevraagd om voor het grote zusje van Tempo Team Professionals, Randstad Professionals, de Informatiemanagement tak op te zetten en deze club vanuit Eindhoven te leiden. Vervolgens werden alle ‘professionals-merken’ ondergebracht onder de Yacht-vlag. Hier werd ik verantwoordelijk voor Zuid-Oost Nederland en heb ik het Business Information Management-Programma opgezet’. Deze club van Business Informatiemanagers groeide landelijk uit tot zo’n 90 professionals. Om zelf feeling te houden met het vakgebied informatiemanagement en de opdrachtgevers deed hij zelf ook wel eens een opdracht. Zo heeft hij binnen de Gemeentelijke samenwerking MER de kar mogen trekken voor een BI-oplossing en samen met een team van professionals heeft hij het volledige traject van advies, implementatie, adoptie tot aan het in beheer brengen van Microsoft Power BI doorlopen.

Ondernemen met eigen identiteit

Vanuit Yacht heeft Rajinder lang samengewerkt met IT-Profile en gezamenlijk mooie projecten succesvol uitgevoerd. IT-Profile had de wens om hun dienstverlening op het gebied van IT-infrastructuren, uit te breiden met informatiemanagement. Rajinder: ‘Het ondernemerschap kriebelde altijd al, en dit was voor mij een uitgelezen kans. IT-Profile heeft al jarenlang ervaring met het detacheren van IT-Professionals en hebben veel klanten in de publieke sector’. Voor Rajinder betekende dit een vliegende start vanuit het comfort van een succesvolle organisatie, maar moest er wel weer vanaf ‘nul’ gebouwd worden aan een nieuwe organisatie. ‘Van de Corporate wereld, echt ondernemen op je eigen manier. Ondernemen met eigen identiteit. Super spannend, maar vanaf het allereerste moment voelde ik me helemaal thuis in mijn nieuwe rol. ‘

 

 

 

IM-Profile als interne en externe kennispartner

In één jaar tijd groeit IM-Profile naar een team van 15 professionals die aan de slag zijn op mooie projecten bij onze opdrachtgevers. Ambities om te groeien zijn op diverse niveaus geformuleerd. ‘Zo willen we qua omvang natuurlijk ook groeien, zowel aan de professionalzijde als op de backoffice. Momenteel zoeken we een Corporate Recruiter die gaat bijdragen aan deze groei.’ Voor Rajinder staat echter wel groei op kennis en inhoud bovenaan. Rajinder: ‘We hebben veel kennis in huis en ook kennisdeling staat bij IM-Profile centraal, zowel voor onze eigen professionals als onze (potentiële) klanten. Zo zijn we nu met Daniël Brouwer een kennissessie aan het organiseren voor 21 april aanstaande om onze relaties mee te nemen in laatste ontwikkelingen binnen het informatiemanagementdomein. ‘ Ook in de ontwikkeling van collega’s wordt veel geïnvesteerd. Daarnaast is in 2021 gestart met een traineeship, waar in een traject van 1,5 jaar jonge professionals klaar gestoomd worden voor een carrière in de wereld van informatiemanagement.

Trots

Terugkijkend naar het eerste jaar van IM-Profile is voor Rajinder de tijd voorbij gevlogen. ‘Ik ben enorm trots op wat we tot nu toe met elkaar hebben neergezet; een betrokken organisatie, groots in ambitie maar altijd met een persoonlijke benadering. Een plek waar we het aan de individu zelf laten om de koers te bepalen. Samen met IT-Profile hebben we onder de vlag van de Profile Groep een krachtige propositie waarmee we onze opdrachtgevers op zowel het IT-als informatiemanagementdomein ontzorgen. ‘